1) Disoluzio bat egin dugu 250 gramo gatz eta litro eta hiru laurden ur erabilita. Kalkula ezazu disoluzioaren kontzentrazioa (g/l) eta masa-portzentaia.
2) Hiru litro eta laurden glizerina sei litro uretan disolbatu dugu. Jakinik glizerinaren dentsitatea 1261 g/l dela, kalkula itzazu:
a) Disoluzioaren bolumen-portzentaia.
b) Disoluzioaren kontzentrazioa (g/l).
c) Disoluzioaren masa-portzentaia.
3) Limoi zukua urez diluitu
dugu eta 90 gramotako disoluzioa lortu dugu, masa-portzentaia %5'2koa
duena. Jakinik disoluzioaren dentsitatea 1067 g/l-koa dela, kalkulatu:
a) Erabilitako zuku kopurua.
b) Disoluzioaren kontzentrazioa.
4) Altzairuzko barra bat daukagu. Barraren masa lau kilo eta erdikoa da eta aberastasuna %1'36koa. Kalkulatu barra hori egiteko erabili ditugun karbono eta burdin kopuruak.
5) Disoluzio bat egiteko 45'14 litro ozpin (1049g/l) eta 27'56 litro ur erabili ditugu. Kalkulatu:
a) Disoluzioaren bolumen-portzentaia.
b) Disoluzioaren kontzentrazioa (g/l).
c) Disoluzioaren masa-portzentaia.
d) Disoluzioaren dentsitatea.
Ongi etorriak Mikelen Txokora
Ongi etorriak izan zaitezte Mikelen txokora.
Hemen aurkituko dituzue ZIENTZIEN arloan salseatzeko hainbat kontu.
DBHko Matematika eta Natura ariketez gain Batxilergoko Biologia, Mundu Garaikiderako Zientziak eta Lur eta Ingurunearen Zientzien ariketa, bideo eta abarrak ere aurkituko dituzue.
Hemen aurkituko dituzue ZIENTZIEN arloan salseatzeko hainbat kontu.
DBHko Matematika eta Natura ariketez gain Batxilergoko Biologia, Mundu Garaikiderako Zientziak eta Lur eta Ingurunearen Zientzien ariketa, bideo eta abarrak ere aurkituko dituzue.
Monday, May 27, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment