1. Atuna komertzializatzeko aukeratako bat latatan sartzea da. Hiru eratako atun latak ikusten dira supermerkatuetan; naturalean kontserbatuak, oliba oliotan eta eskabetxean. Zeintzuk dira kontserbazio mota bakoitzaren ezaugarriak eta helburuak?
2. Beti entzun izan dugu ikusmen ona edukitzeko azenarioak jatea onuragarria dela. Zein erlazio dago ba ikusmenaren eta azenarioen artean?
3. Garrazkien taldeko fruituek usain berezia dute. Elikagai gisa barnealdea erabiltzen den arren, usainaren erantzule nagusia azalean dago. Zein da konposatu organiko hori eta zergatik da usaintsua? Zein beste erabilpen eman ahal dizkiogu eta zergatik?
4. Erleek abaraskak egiten dituzte. Nola egiten dituzte? Zein sustantzia erabiltzen dute? Zergatik da sustantzia ideala?
5. Euskal kostaldean bada hegazti arrantzale bat eguzkia hartzen hegoak zabal zabalik dituela egoten dena. Zein da hegazti hori eta zergatik dauka jokaera bitxi hori?
No comments:
Post a Comment